Joi, 20 decembrie 2018 au fost premiate la Palatul Bragadiru din București proiectele de voluntariat ale anului 2018 în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor organizată de Federația VOLUM. Acesta este cel mai amplu eveniment de recunoaștere a meritelor voluntariatului la nivel național.

Proiectul Tabăra din Pridvorul Satului implementat de ATOR Iași în parteneriat cu Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a câștigat 3 premii în cadrul Galei, și anume:

–        Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Tineret,
–        Echipa de voluntari a anului,
–        Coordonatorul de voluntari al anului (Pr. Mihail Siminciuc)

Desfășurat sub deviza Nici un copil fără vacanță! proiectul, cu un buget de 15.000 Euro, a fost implementat cu ajutorul a 8 echipe alcătuite din 135 de voluntari. În cadrul celor 46 de tabere s-au desfășurat peste 230 de ateliere de lucru, 92 de campionate sportive, 40 de conferințe, 46 de spectacole și focuri de tabără și au fost peste 12000 de ore de voluntariat. Au fost necesare încheierea  a 60 de parteneriate cu școlile, primăriile și parohiile din satele în care au avut loc taberele.

Proiectul a reprezentat  un „maraton” de activități educaționale în 46 de sate, care a avut un număr de 3700 de copiii și tineri beneficiari în perioada 15 iunie – 30 septembrie 2018.

La eveniment au participat 400 de reprezentanți ai societății civile, ai  mediului de afaceri și ai autorităților locale și centrale.

Printre finaliști s-a numărat și proiectul METANOIA  al A.S.C.O.R. Iași, desfășurat în parteneriat cu capela Sfinții Apostoli Petru și Pavel din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași și proiectele Cutia cu papucei pentru ei și Dăruiește un zâmbet ale Colegiului Sf. Nicolae Iași.

Leave a comment

icon-1.png

Despre

Tabăra din pridvorul satului face vara mai frumoasă pentru tinerii din parohiile cu posibilități materiale reduse.
icon-2.png

Informații de contact

Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala IașiCIF: 14183625Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, 700063, Iași, RomâniaTelefon: 0747.897.113Email: ator.iasi@yahoo.com

Website realizat de Web Creator © 2023. Toate drepturile rezervate.