Despre

Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Tabara din pridvorul satului

„Tabăra din pridvorul satului” este un proiect social, misionar și caritativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Aceste tabere rurale sunt dedicate copiilor și tinerilor din parohiile cu posibilități financiare reduse și care se confruntă cu pluralism confesional, migrație în diaspora etc. Dacă acești tineri nu pot să meargă într-o tabără plătită, atunci vine „tabăra” la ei, cu voluntari devotați, echipamente și multă, multă bucurie. Elevi de la liceu și studenți vin cu multă dăruire și cu mult entuziasm să facă vara mai frumoasă acestor copii despre care am scris mai sus. Proiectul se derulează din 2012 și se bucură de un succes deosebit.

img_1.png

Ateliere creative

img_2.png

Jocuri distractive

img_3.png

Voluntari implicați

Cum a început totul?

Proiectul „Tabăra din pridvorul satului” a început în vara 2012 prin organizarea de tabere pentru copiii din parohii sărace ale Arhiepiscopiei Iașilor din județele Iași și Botoșani.
Majoritatea acestor copii nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a participa într-o tabără, de a se juca cu toți copiii din satul lor, de a simți bucuria copilăriei și entuziasmul atmosferei de tabără.
Iar dacă ei nu au putut veni în tabără, ne-am gândit să meargă tabăra la ei!
Văzând așadar bucuria copiilor din aceste sate și impactul puternic al acestor tabere în viața parohiilor implicate, în vara anului 2013 am continuat proiectul în 8 parohii, iar în 2014 în 9 comunități rurale. Astfel, au participat gratuit până acum peste 2000 de copii și tineri în aceste tabere.
În vara anului 2016 s-au organizat 9 serii de tabără, cu aprox. 1000 de participanți, din județele Iași, Neamț și Botoșani.
Lucrurile au evoluat și numărul taberelor a crescut la 32 de tabere în 2017, unde ne-am bucurat de câteva zile cu activități alături de tinerii de acolo.
De la an la an, numărul taberelor a crescut, astfel în anul 2018, am ajuns în 46 de parohii, unde 100 de voluntari și-au petrecut vara alături de 3000 de copii și tineri. În toamna anului 2018, am fost premiați la Gala Națională a Voluntarilor, organizată de Federația Volum, la categoriile:
– Proiectul de Voluntariat al Anului din domeniul Tineret;
– Echipa de voluntari a anului;
– Coordonatorul de Voluntari a Anului (Mihail Siminciuc).
În anul 2019, 170 de voluntari au mers în 60 de sate și au dăruit 3 zile de vacanță pentru 5000 de copii și tineri.
Slava Lui Dumnezeu pentru toate!

Toate acestea au fost posibile datorită coordonatorilor, voluntarilor și donatorilor.

Doneaza

ca să putem oferi și anul acesta vacanță tinerilor din satele sărace ale Moldovei!

Donează pentru Tabăra din pridvorul satului

DONEAZA PRIN REVOLUT
Scanează codul QR
Accesează următorul link: revolut.me/atoriasi
Sau trimite donația ta la numărul de telefon: 0747.897.113

Informatii pe scurt

Departamentul de Misiune pentru Tineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei prin Asociația Tineretul Ortodox Român, filiala Iași organizează în satele din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor „Tabăra din pridvorul satului”.

Costurile pentru trei zile de tabără sunt de aproximativ 25 lei/copil.

Anul acesta ne propunem să organizăm 50 de tabere de care vor beneficia aproximativ 4000 de copii. Ele vor începe după data de 15 iunie și se vor încheia în toamnă, înainte de începerea anului școlar.

icon-1.png

Despre

Tabăra din pridvorul satului face vara mai frumoasă pentru tinerii din parohiile cu posibilități materiale reduse.
icon-2.png

Informații de contact

Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala IașiCIF: 14183625Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, 700063, Iași, RomâniaTelefon: 0747.897.113Email: ator.iasi@yahoo.com

Website realizat de Web Creator © 2023. Toate drepturile rezervate.